Sfinks Mixed Festival wordt gratis en geeft eerste namen

Sfinks Mixed neemt dit jaar een wel heel verrassende wending. Niet alleen komt er een extra vierde festivaldag bij , maar het eigenzinnige festival wordt dit jaar GRATIS voor iedereen. Een unieke kans voor iedereen om fantastische acts uit de hele wereld te ontdekken en te proeven van de bijzondere Sfinks sfeer die openheid en ontmoeting centraal stelt. Nu bovendien tram 15 achter de hoek stopt is het festival toegankelijker dan ooit.

De basisformule van Sfinks blijft ongewijzigd. Wel nieuw, is dat Sfinks vanaf dit jaar ook het Westen ontdekt waardoor je nu ook enkele groepen van dichter bij huis terug kan vinden op de affiche. Een concertpodium voor een spannend dansbaar programma, een clubpodium voor verrassende intieme concerten en dans. Daarnaast voorziet Sfinks ook dit jaar weer heel wat randanimatie in de vorm van circusacts, bijzonder theater, boeiende debatten en film. Nieuw is de uitbreiding van het DJ-Cabaña programma voor jongeren.

Opmerkelijk is ook dat Sfinks na zoveel jaren een gratis festival wordt. De organisatie koos ervoor om een festival te maken dat voor iedereen toegankelijk is. Met hogere inkomprijzen vallen er heel wat mensen uit de boot. Sfinks krijgt veel gezinnen over de vloer, ook families die het financieel wat moeilijker hebben. Na wat rekenen besloot de organisatie de gok op een gratis festival te wagen. Als er meer mensen komen en er voldoende drank en maaltijden verkocht worden, kan Sfinks ook mede dankzij haar partners gratis worden.

Sfinks Mixed Festival presenteert bovendien een eerste lichting namen. Tussen 25 en 28 juli laten Jagwa Music uit Tanzania, het Nieuw-Zeelandse Batucada Sound Machine, Lindigo en Akua Naro zich alvast horen en zien in Boechout.

Alle info: www.sfinks.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =