Maxïmo Park en Hadouken! tekenen voor Rock Herk

De organisatie van Rock Herk lanceerde vorige week een aantal nieuwigheden voor de komende editie van het oudste alternatieve muziekfestival van het land. In 2013 zal er heel wat ruimte zijn voor lokaal en minder bekend talent. Naar goede gewoonte zullen deze uiteraard worden vergezeld van een aantal gevestigde waarden, waaronder het recent bevestigde Maxïmo Park!

Rock Herk kondigt vandaag de komst van de Britse postpunkgroep Maxïmo Park aan. De vijfkoppige band, die met ‘Apply Some Pressure’ en ‘Books From Boxes’ een paar wereldhits op het palmares heeft, wordt headliner op zaterdag 13 juli. Eerder die dag mogen The Sha-La-Lee’s, met leden van het ter ziele gegane Millionaire en El Guapo Stuntteam, de Limburgse trots verdedigen. Een eerste naam voor de Main Stage op vrijdag 12 juli is BRNS, een jonge opwindende indieband uit Brussel die de laatste twee jaar hun talent wereldwijd mochten tonen.

Naar goede gewoonte biedt het tweede podium, oftewel de Club, plaats aan het hardere werk. Een eerste headliner voor dit podium is de Belgische trots Amenra. De sludge/post-metalband zal op vrijdag de Club afsluiten. Op zaterdag is de Britse metalcore sensatie Bury Tomorrow de eerste bevestiging die het punk en hardcore luik mee vorm zal geven.

In 2013 kan op beide festivaldagen ook stevig gedanst worden. Om dat mogelijk te maken komt de organisatie in 2013 met een extra podium, dat de naam Electric Forest meekreeg. Voor donkere en ruwe electro wordt op zaterdag gezorgd door Antwerpenaar Gtronic, getekend op zowel Dim Mak als Lektroluv platenlabel. Het betere dubstepwerk komt op vrijdag van de Brit Cookie Monsta en de Limburgse dj/producer Bloodfire. Ook bevestigd voor Rock Herk is het Duitse electro talent Housemeister, getekend op het Boysnoise label. En niemand minder dan de Londense live sensatie Hadouken! krijgt na een geweldige passage in 2009 opnieuw de eer om op zaterdag de Main Stage af te sluiten.

 
Rock Herk vindt plaats op 12 en 13 juli 2013 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof te Herk-de-Stad. De ticketverkoop start op vrijdag 29 maart. Info: www.rockherk.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − negen =