Rock Herk prikt datum en presenteert nieuw podium

Na doorgedreven overleg met het stadsbestuur moest de organisatie van Rock Herk op zoek naar een nieuwe locatie voor het oudste alternatieve muziekfestival van het land.

Een stevige zoektocht leidde door de weiden en velden van Herk-de-Stad, maar de oplossing bleek vlakbij het oude festivalterrein te liggen. De organisatie vond een geschikte locatie in de sportterreinen achter het park Harlaz-Olmenhof, waar reeds eerder de camping werd georganiseerd. Op die manier wordt het beschermde park niet langer belast, zijn de logistieke problemen van de baan en kan het festival optimaal blijven genieten van de prachtig groene omgeving waarin het zich steeds thuis heeft gevoeld.

Met de nieuwe locatie kan de organisatie ook de datum bekendmaken. Rock Herk editie 31 vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2013.

Zoals eerder vermeld zal in 2013 opnieuw heel wat aandacht gaan naar jong en minder bekend talent uit binnen- en buitenland. De organisatie van Rock Herk staat erom bekend ook uit de mindere goden steeds verrassende en sterke acts naar Herk-de-Stad te halen. Voor het eerst in de geschiedenis krijgt elke band die dat wil de kans om een plek op de affiche van Rock Herk te versieren. Hoe dit kan zal de komende weken bekend worden gemaakt.

Om al dat geweld voldoende ruimte te bieden pakt Rock Herk in 2013 uit met een derde podium. Niet alleen heeft Rock Herk zo meer ruimte om onbekend talent een plaats te bieden tussen gevestigde waarden. Het festival kan zo op beide dagen een evenwichtige mix aanbieden van het beste uit de alternatieve rock en elektronische muziek. Festivalbezoekers zullen op beide dagen kunnen genieten van live muziek en dansen op stevige beats. Het nieuwe podium krijgt de naam Electric Forest mee. Op de traditionele Main Stage en Vice Club zal op beide dagen meer ruimte zijn voor live muziek.

Op 15 maart pakt het festival overigens uit met de eerste namen. Daarnaast zakken ook de ticketprijzen. Een dagticket kost dit jaar 15 euro, een verschil van 5 euro ten opzichte van vorig jaar. Voor een combiticket betaal je niet langer 30 euro maar 24 euro. Rock Herk belooft ook een stijging van het aantal acts: er worden zo’n 45 bands en dj’s geprogrammeerd, dat zijn er zowat 15 meer dan vorig jaar.

 

Info: www.rockherk.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 7 =