Ook Calexico en Michael Kiwanuka naar Cactusfestival

Na dEUS en Bonnie Raitt bevestigt de organisatie achter het Cactusfestival in Brugge twee nieuwe namen. Zowel Calexico als Michael Kiwanuka zakken op zaterdag 13 juli af naar het feeërieke Minnewaterpark.

Calexico is het project van Joey Burns en John Convertino uit Tucson, Arizona. In een vorig leven vormden de twee de ritmesectie van Giant Sand. Calexico is wild vanbuiten en triest vanbinnen: alt country en americana, twijfelend tussen manisch en depressief. Songs die het geluid van zuidelijk Amerika vangen met de melancholie van lap steel en trompet. Stoffige desertrock, of hoe een hete woestijnwind toch voor koude rillingen kan zorgen…

Als zoon van politieke vluchtelingen uit Uganda, groeide Michael Kiwanuka op in Londen, waar hij zijn hoofd op hol liet brengen door Nirvana, Blur en Radiohead. Pas later ontdekt hij ook Otis Redding en Marvin Gaye, om uiteindelijk zelf te kiezen voor soul en jazz. Doorbreken deed hij met ‘Home Again’ en ‘Tell me a tale’, waarmee hij wekenlang op 1 in De Afrekening stond. Zijn vintage stem en retro arrangementen werden door BBC uitgeroepen tot The Sound Of 2012.

Meer namen volgen in de komende weken.

Cactusfestival vindt plaats van 12 t/m 14 juli. Info en tickets: www.cactusfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + veertien =