Diablo Blvd eerste headliner Antwerp Metal Fest

Op 12 en 13 juli strijken in het Bouckenborghpark in Merksem dertig metal- en hardcorebands neer voor de eerste editie van Antwerp Metal Fest. Organisator Freedom of Culture & Music maakte vandaag de eerste zes bands bekend, waaronder drie Belgische namen.

Diablo Blvd, de heavy rockband waarmee komiek Alex Agnew internationaal potten wil breken, is headliner op vrijdag. Ook de Amerikaanse hardcoreband Death Before Dishonor zakt op 12 juli naar Merksem af. Voor de zaterdag van het festival werden al het Britse beukinstituut Knuckledust, Saille — een beetje de Belgische Dimmu Borgir –, de meesters van de ‘razorgrind’ Leng Tch’e en de beloftevolle beatdownband Drowning bevestigd. De organisatie onderhandelt momenteel met een internationale act om op zaterdag het festival af te sluiten.

Antwerp Metal Fest wordt een zeer betaalbaar festival. Voor één dag tel je amper 10 euro neer, een weekendticket kost 15 euro. De organisatie voorziet geen camping, maar zal wel via de site verwijzen naar goedkope overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival. Op het verwachte aantal festivalgangers wil de organisatie geen getal plakken. “Het is onze eerste editie, dus daar gaan we geen getallen op plakken. Maar hoe meer, hoe beter.”

“Het idee voor het festival is eind vorig jaar ontstaan, vanuit de vaststelling dat er steeds minder ruimte is voor de hardcore- en metalscene in Antwerpen, na de sluiting van PandDemonium en het verbod op optredens in café De Rots”, legt de organisatie uit. “Enkele mensen die hun sporen reeds verdiend hebben in de scene, onder meer de organisatie Iron Dayz en mXm Hardcore Fest hebben daarop de krachten gebundeld.” In de loop van de komende weken worden nieuwe namen prijsgegeven en komt er ook meer info over het initiatief waarmee Antwerp Metal Fest beginnende bands wil steunen.

Alex Agnew kondigt Antwerp Metal Fest aan from Freedom Of Culture & Music VZW on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − tien =