Dour bevestigt eerste zware namen

Na de aankondigingen van de eerste electro- en hiphopnamen heeft de organisatie van Dour Festival de komst van een reeks metal- en hardcorenamen bevestigd. En er is voor elk wat wils.

De opvallendste toevoeging is de legendarische cultband Converge. Zijn nieuwste meesterwerk All We Love We Leave Behind was een van de beste releases van 2012 en ook live maakten de onbetwiste leiders van de Amerikaanse hardcore indruk op Ieper Hardcore Festival en in de Magasin 4. Zes jaar na hun eerste doortocht komen ze terug naar Dour.

Ook Terror tekent present. Voor de derde keer zullen deze woestelingen naar La Plaine de la Machine à Feu afzakken. Wie Terror al aan het werk heeft gezien, weet dat er een loeihard en gevaarlijk concert zal volgen. Voor de onze landgenoten van Length Of Time zal het de vierde doortocht op het Waalse festival zijn. Voor een mix van nu-metal, ragga en hiphop kunnen de festivalgangers dan weer terecht bij Skindred. De Welshe band stond in 2011 ook op Dour.

Voor de fans van emorock is er het tevens Welshe Funeral For A Friend en voor wie sludgerock graag lust, is Torche ongetwijfeld een overtuigende bevestiging. Ook de Amerikaanse postmetaltrots Pelican en de Engelsmannen van Maybeshewill, komen naar Dour.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + zeven =