Swine Flu Festival focust op marges

Begin maart wordt het Machelse Jeugdhuis Sjaloom omgebouwd tot dé alternatieve muziektempel bij uitstek voor Swine Flu Festival. Dit eendaags clubfestival focust zich op de marges zoals noise, new wave, experimentele muziek. Iets waar er tot nu toe nooit echt aandacht aan werd besteed, wat het festival uniek maakt in zijn soort.

Voor de programmatie van de derde editie gaan ze zelfs nog een serieus stapje verder. Voor de eerste keer in hun bestaan hebben ze ook buitenlandse bands weten aantrekken. Bands die tot de line up behoren zijn het legendarische Don Vito uit Duitsland, de Franse feedback-noise-guru Jean Philippe Gross (Black Packers) en STAER, een Noors trio dat het voorbije anderhalf jaar door heel Europa tourde en door iedereen wordt geprezen als the next big thing. Maar ook talent van eigen bodem wordt nog steeds ondersteund en dit geeft Swine Flu Festival zijn charme.

Op vlak van Belgische bands vind je er dit jaar Interesting Televison Programs, een jong duo dat door Luc Van Acker werd uitgekozen om zich bij “De Nieuwe Lichting” van Stubru te voegen. Maan is een uiterst experimenteel Gents duo dat zonder twijfel de grenzen aftast van wat muziek zou moeten of kunnen zijn. Helemaal van onze kustlijn, Movoco, één van de meest gegeerde parels uit de Belgische underground scene.

Het festival wordt afgesloten met het geniale Rakekanon. Hun eerste single “Herman” staat al weken in De Afrekening en de band zelf is van zulk een kaliber dat we voor de eerste keer sinds lange tijd weer kunnen dromen dat een Belgische band het gaat maken in het buitenland. Het festival wordt om 19u geopend door onze noorderburen van Sugar Coated Mind Bombs.

Swine Flu Festival

is een blauwdruk van utopische onbeschaafdheid. Een stroming tegen de stroming in. Want soms moet je gewoon eens de pest krijgen… Dat kan op 9 maart 2013 in Jeugdhuis Sjaloom.

Alle info: www.swineflufestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 5 =