AFF krijgt OVAM Groenevent Award

Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij OVAM heeft vanavond (donderdag 13 december) het Genkse Absolutely Free Festival (AFF) beloond met de ‘Groenevent Award’ in de categorie ‘festival’. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan culturele evenementen die bijzondere aandacht besteden aan ecologie.

Het Absolutely Free Festival in Genk – een alternatief én gratis muziekfestival met afgelopen jaar 6.000 bezoekers – plaatst al jaren met succes ecologie op de festivalagenda. Zo was AFF tijdens de voorbije editie in augustus het eerste Belgische festival dat drie gebruikte batterijen vroeg als toegangsgeld. Meer dan 600 kilo aan batterijen kon op die manier aan batterijeninzamelaar Bebat overhandigd worden.

Maar ook op andere gebieden draagt AFF ecologie hoog in het vaandel. Zo wordt drank geserveerd in herbruikbare bekers (niet in wegwerpbekers dus), ecoteams houden het festivalterrein spic en span, er is volop aandacht voor duurzame mobiliteit (fietsende festivalbezoekers worden beloond met krasloten), het festivalterrein wordt opgebouwd met ecologische bouwmaterialen en gerecycleerde materialen van de Kringwinkel, AFF lanceerde eerder ook al de Groene Tap (met groene energie van zonnepanelen), horeca wordt voor een groot gedeelte met Oxfam-producten ingevuld, enz.

Is de eindmeet met de ‘Groenevent Award’ dan bereikt? Nee, AFF beseft dat er op het vlak van ecologie nog heel veel inspanningen geleverd kunnen worden, en is dan ook vast van plan om de volgende edities nog groener te worden. Momenteel wordt volop gesleuteld aan nog meer groene toetsen voor de volgende editie in 2013.

Natuurlijk blijft muziek het uitgangspunt van het Absolutely Free Festival. Onlangs raakte trouwens bekend dat het festival als ‘Best Small Festival’ de shortlist van de prestigieuze European Festival Awards wist te halen.

De volgende editie van AFF vindt plaats op 2 & 3 augustus 2013. Alle informatie over die editie vindt u binnenkort op www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 7 =