Festival Dranouter komt met eerste namen

Festival Dranouter heeft vandaag zijn eerste lichting namen bekend gemaakt. Onder meer The Broken Circle Breakdown band, Arno en Fanfara Tirana featuring Transglobal Underground maken hun opwachting tijdens het weekend van 2, 3 en 4 augustus 2013.

Na het succes van de theaterproductie en de film ‘The Broken Circle Breakdown’ kwam er de live-tournee met een band o.l.v. Bjorn Eriksson, starring Veerle Baetens (vocals) en Johan Heldenberg (banjo, vocals). De tournee verkocht in een mum van tijd uit en de vraag naar een nieuwe voorstelling was immens. Festival Dranouter wordt het enige muziekfestival waar ze te zien zullen zijn! Daarnaast komt ook Arno terug met het nieuwe album ‘Future Vintage’. Arno speelt slechts een zeer beperkt aantal festivals komende zomer, maar na het succes van de vorige doortocht was Dranouter met stip genoteerd op z’n lijstje.

Fanfara Tirana featuring Transglobal Underground brengt een energieke mix van Balkan muziek met beats. De Britse Transglobal Underground spelen deze zomer samen met één van de meest vermakelijke Albanese brassbands Fanfara Tirana. Fans van The Pogues en Filddlers Green mogen zich opmaken voor – The Next Big Thing in folkrockland, klinkt het – The Moorings. Roosbeef balanceert tussen scherp en breekbaar met een uniek stemgeluid. Ook nieuw talent komt aan bod in de vorm van o.a. Kenston Cobblers’ Club, een vierkoppige band uit de UK die eigentijdse aanstekelijke tunes doorspekt met traditionele folkinvloeden.

Er komen nog leuke verrassingen aan, de organisatie houdt de vinger aan de folk van nieuwe singer-songwriting en voegt ook nog enkele klassiekers en nieuwe uitblinkers toe aan de line-up. De vroegboekactie loopt intussen als een trein. Tickets worden momenteel verkocht aan 95€. Die trein blijft rijden tot de helft van de beschikbare weekendtickets de deur uit zijn, daarna kosten dezelfde tickets 105€. De eerste 500 kampeerders krijgen nog een supplementaire korting van 5€ op hun campingticket, maar haast je want die gaan snel de deur uit. Info en tickets: www.festivaldranouter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − 7 =