THE GEEK RISES: het complete dossier

We hebben er zo’n twee weken naartoe gewerkt, en nu is het dan zo ver: deze week kan u zelf gaan zien hoe Christopher Nolans duistere benadering van de Batman-mythe eindigt. Het is gemakkelijk om er op neer te kijken als een superheldenserie met pretentie, en jazeker, ook wij hebben af en toe onze bedenkingen bij Nolans bombastische aanpak, maar écht: wie heeft er ooit meer interessante cinema geperst uit een stripverhaal? Komaan, we dare you. Nolan nam een filmreeks die op sterven na dood was, en deed iets dat tot dan quasi-ongehoord was: hij bracht het hele verhaal, voor zover mogelijk, terug naar de realiteit, om daar het drama te vinden dat de reeks broodnodig had. Oké, in het begin sleurde hij er wel wat te veel plotlijnen en slechteriken bij, maar gaandeweg bouwde hij een episch verhaal op waar andere comic book movies een puntje aan konden zuigen.

Hoe dan ook, bij deze is ons Batman-dossier compleet: een terugblik op de strips, een overkoepelend artikel over de film én recensies van alle Batman-films sinds die van Tim Burton uit ’89. En ja, ook de Joel Schumacher-misbaksels zitten erbij. Veel plezier met The Geek Rises: het complete dossier!

DE COMICS:


THE GEEK RISES: De tien allerbeste Batman-comics

DE FILMS:


THE GEEK RISES: Enola’s grote voorbereidingscursus op The Dark Knight Rises


RECENSIE: Batman (1989)


RECENSIE: Batman Returns (1992)


RECENSIE: Batman Forever (1995)


RECENSIE: Batman & Robin (1997)


RECENSIE: Batman Begins (2005)


RECENSIE: The Dark Knight (2008)


RECENSIE: The Dark Knight Rises (2012)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + 20 =