Spanje vs. Frankrijk

De Mediterraanse regio is erg goed vertegenwoordigd in de 8e finale maar er is slechts één onderlinge clash. De verfijnde Spanjaarden tegen de wat onbehouwener Fransen. Dat spelen we ook muzikaal zo uit: Novak is verfijnde, poëtische indie Celeste trommelvliesverwoestende metal met orkaankracht.

Het Madrileense Novak bracht onderstaand album eind 2011 uit, het is een melancholische excursie langs de wegen van de delicate gitaar en de indringende zang. Vermoedelijk hebben fans van Wilco hier wel een luisterend oor voor.

Celeste bracht al vier albums uit via het Denovali label, met Morte(s) Nee(s) eisten ze ook buitenlandse aandacht op. Dat is terecht natuurlijk, de gitzwarte muur van geluid die Celeste wegzet is zo intens en bedreigend dat je voor de gezondheid van de Spaanse voetballers zou vrezen moesten Les Bleus dit in hun kleedkamer te horen krijgen voor de aftrap.

Ga je voor een plaatsje op het balkon van de Spanjaarden of kies je de woelige Franse spionkop?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vijf =