DE STRIPTOEKOMST: 5. Reinhart

Om de launch van enola te vieren, stellen onze striprecensenten deze week vijf beloftevolle jonge tekenaars aan u voor. Vandaag: Reinhart.

Hoe oud ben je?

41 jaar alweer.

Waar kom je vandaan?

Haacht, of Wespelaar om meer precies te zijn.

Wanneer is je interesse voor strips ontstaan?

Nog voor de dieren konden spreken.

Had je als kind al talent en heeft dit geleid tot een grafische opleiding? Of ben je autodidact?

Als kind had ik talent maar ik ben het ergens kwijtgespeeld. Dankzij mijn opleiding Toegepaste Grafiek op Sint-Lukas Brussel heb ik dat deels teruggevonden.

Welke ervaring heb je al als stripmaker?

Goede én slechte. De meeste goede moeten nog komen, hoop ik.

Heb je al een eigen stijl (welke?) of ben je nog zoekende?

Ik heb al een eigen stijl, dank u. Dat zeggen anderen me toch. Zij herkennen mijn stijl overal, zelfs in werk van anderen! Dat vind ik toch straf van mezelf (lacht). Zelf zie ik het niet. Verder gebeurt het me ‘s ochtends wel eens dat ik denk: op welke manier tekent Reinhart alweer?

Welke voor- en nadelen zie je aan alleen werken versus werken met een andere scenarist/tekenaar?

Ik ben het altijd roerend eens met mezelf, en vaak erg onroerend met anderen. Respect voor hoogstaande studioproducties, maar ik ben toch meer gecharmeerd door auteursstrips. Het is hoogstpersoonlijker, zo simpel is dat.

Wat zijn je belangrijkste invloeden?

Ik kan hier opsommen wat er allemaal voor lekkers in mijn boekenkast staat, maar daar heeft niemand iets aan. Laat ik het zo stellen: ik laat me door alles en iedereen beïnvloeden. Ook bij werk dat ik rotslecht vind, zoek en vind ik altijd wel iéts dat de moeite waard is, waar ik van kan leren. Een kleurencombinatie. Een compositie die per ongeluk geslaagd is. Desnoods enkel het feit dat het werk erin slaagt om me te irriteren. (lacht)

Wat zijn je toekomstplannen?

Heel veel, want ik wil gewoon doorwerken tot mijn dood in 2074. In de tuin ben ik waardeloos. Verder moeten toekomstplannen zoveel mogelijk toegedekt blijven, en op het juiste moment naar buiten komen.

http://www.reinhart.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 + acht =