DE STRIPTOEKOMST: 2. Charlotte Dumortier

Om de launch van enola te vieren, stellen onze striprecensenten deze week vijf beloftevolle jonge tekenaars aan u voor. Vandaag: Charlotte Dumortier.

Hoe oud ben je?

23 jaar

Waar kom je vandaan?

Mortsel

Wanneer is je interesse voor strips ontstaan?

Toen ik als kindje de stripcollectie van mijn vader ontdekte. Lucky Luke en Guust Flater zijn nog steeds mijn helden!

Had je als kind al talent en heeft dit geleid tot een grafische opleiding? Of ben je autodidact?

Ik teken al sinds het kleuterklasje. Ik heb dat steeds met plezier gedaan, dus na mijn middelbare school heb ik een grafische richting gekozen. Dat was eerst Beeldende Vormgeving in Gent en daarna Illustratie/Beeldverhaal in Brussel.

Welke ervaring heb je al als stripmaker?

Een bijdrage in het collectieve BING en mijn eerste stripboek Murphy’s Miserable Space Adventures. Beiden uitgegeven bij uitgeverij Oogachtend.

Heb je al een eigen stijl (welke?) of ben je nog zoekende?

Voor Murphy probeerde ik per kortverhaaltje een verschillend materiaal uit. Eerst als zoektocht naar wat mij het meeste lag, maar uiteindelijk heb ik beseft dat ik van afwisseling hou. Ik wil dus “eeuwig blijven zoeken”. Dus momenteel is gouache mijn favoriet materiaal. En ik kleur ook veel digitaal, handig om dingen uit te proberen. En omdat je kan control-Zetten!

Mijn stijl valt te omschrijven als cartoony, blubberig, schattig en kleurrijk. Maar die evolueert dus ook nog steeds.

Welke voor- en nadelen zie je aan alleen werken versus werken met een andere scenarist/tekenaar?

Elkaar aanvullen, of nog beter, elkaar ‘opstoken’ met nieuwe ideëen en zo tot een resultaat komen dat je alleen nooit bereikt had, dat is een goede samenwerking. Belangrijk is dat je op dezelfde golflengte zit.

Het wordt een nadeel als je je geremd voelt door teveel compromissen. Er is een groot verschil tussen voor iemand werken en met iemand werken.

Wat zijn je belangrijkste invloeden?

Een mix van tekenfilms, strips en de duizenden beelden die ik elke dag op het internet bekijk.

Wat zijn je toekomstplannen?

Momenteel heb ik nog geen concreten plannen voor een nieuwe strip, ik ben nog op zoek naar een leuk concept. Als ik een nieuw project heb, zal dat te vinden zijn op mijn website. In de gaten houden dus!

Ondertussen amuseer ik me nog steeds met Murphy, dus er zullen nog een aantal kortverhalen volgen. Ik hoop die allemaal in stripbladen te publiceren, anders wordt het een online stripje. Voorlopig komt er in maart een Murphy-avontuur in de Zone 5300.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + 10 =