Eindejaarslijstje 2011 van Evelyn Vancayzeele

De mooiste platen uit 2011 blijken vooral van reeds gevestigde waarden te zijn. Oude rotten als Tom Waits en Nick Lowe bewezen hun hedendaagse relevantie, terwijl Spinvis zorgde voor een uiterst lieflijk en ontroerend hand in hand gaan van muziek en beeld (“Ik ben een twijfelaar/Maar jij nog meer/Dus we zijn met twee” uit “De Grote Zon” behoort tot het mooiste wat we dit jaar mochten horen). Geen grote ontdekkingen gedaan dit jaar (op muzikaal vlak, dan) en ook wat 2012 betreft blijven we er nuchter bij. Dit zijn onze tien jaarfavorieten:

  1. Spinvis :: Tot Ziens, Justine Keller
  2. PJ Harvey :: Let England Shake
  3. Florence & The Machine :: Ceremonials
  4. Bonny “Prince” Billy :: Wolfroy Goes To Town
  5. Nick Lowe :: The Old Magic
  6. Wilco :: The Whole Love
  7. Tom Waits :: Bad As Me
  8. Ryan Adams :: Ashes and Fire
  9. Laura Marling :: A Creature I Don’t Know
  10. The Decemberists :: The King Is Dead

Ook dit jaar kwamen we nog eens buiten om ons oor te luister te leggen en ons oog, euh, te kijken: knappe liveprestaties van onder andere Elvis Costello (Koningin Elisabethzaal), Camille (Koninklijk Circus), Ryan Adams (Koninklijk Circus) en Belle & Sebastian (AB).

Wie wil weten waarom net deze tien platen ons dit jaar zo bekoord hebben, waarom net deze optredens het vermelden waard zijn of wie gewoon wil ontsnappen aan alle kerst-, eindejaars- en Jeroen Meus-gekte, mag altijd in deze of gene blokpauze aankloppen. Jij de thee en koekjes, leesvoer om stille momenten mee te overbruggen heb ik al.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 8 =