Milan K. 2 :: Hurricane (Corentin & Timel)

Na de verrassing van het eerste deel bevestigt Hurricane al het goede. Sam Timel en Corentin blijken een ijzersterk auteursduo. Het tempo ligt nog steeds bijzonder hoog.

Mikhail Khodorov is de zoon van een rijke Russische zakenman die vermoord werd in het eerste deel van de reeks. Igor, Mikhails steun en toeverlaat, raakte daarbij nog eens in een diepe coma. Mikhail gaat op zoek naar de rijkdommen van zijn vader, waarmee hij meteen ook Igor een nieuwe kans kan geven met een dure operatie. Via het verwerven en najagen van aandelenpakketten, gaat Mikhail onder het pseudoniem Milan K. op zoek naar het geld. Het is lang geleden dat een actieverhaal nog zo spannend kon zijn, door zich niet louter te laten leiden door de platgetreden paden.

Sam Timel is het pseudoniem van een Amerikaans scenarist, voor wie Milan K. het debuut is op de Europese markt. Het is indrukwekkend hoe professioneel Timel zijn verhaal opbouwt, waarbij hij op de best mogelijke manier de spanning naar een hoogtepunt voert, maar tegelijk ook het hele album aan een razende vaart laat voortsnellen. Mikhail waagt zich in de leeuwenkuil van de internationale zakenwereld en krijgt meteen te maken met de sluwheid en wreedheid ervan. Achtervolgingen volgen mekaar op en door een efficiënte decoupage slaagt Timel er in om de spanning op te drijven. Milan K. is een indrukwekkende kennismaking.

Tekenaar Corentin maakt met Milan K. zijn debuut in albumvorm, na eerder werk als inkleurder van de reeks Simon de Samaritaan en een ongepubliceerd kortverhaal. In de beste realistische traditie van Michel Rouge en François Boucq is hij de perfecte partner voor het actievolle scenario. De dynamiek van zijn tekenwerk is overtuigend, maar ook de personages en decors staan als een huis. Het lijdt geen twijfel dat voor hem een grote carrière weggelegd is. In het Frans ontving Milan K. met het eerste deel zelfs meteen een nominatie op het festival van Angoulême.

Bij het verschijnen van het eerste album waren zowel de critici als het publiek erg lovend over deze nieuwe reeks. Scenario en tekeningen zijn allebei van een heel hoog niveau en kunnen zonder moeite wedijveren met gevestigde strips als IRS of zelfs Largo Winch. De auteurs slagen er immers in om de personages echte karakters mee te geven zodat de lezer veel meer betrokken wordt bij het verhaal. Wij leefden alvast erg mee met de avonturen van Mikhail en zijn pogingen om Igor te redden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − negentien =