KoRn gaat dubstep

Je kan tegenwoordig geen jongeling op straat passeren, of er zit dubstep in zijn oren. Het genre is nu zelfs zo populair dat zelfs groepen als KoRn er zich aan wagen. Op 5 december komen ze met een nieuw album dat The Path of Totality zal gaan heten en volledig in samenwerking met dubstep-producers zal ingeblikt zijn.

Drumkick. Snare. Drumkick. Snare. Zo klinken de repetities van KoRn tegenwoordig, want ze zijn zo maar even overgestapt van hun typische rap-rock naar dubstep. The Path of Totality is volledig geproduced door Skrillex, een dubstep-producer uit Los Angeles. KoRn werkte ook samen met dubsteppers Excision, Kill The Noise, Datsik en zelfs Noisia, een trio uit het Nederlandse Groningen. Frontman Jonathan Davis vertelde aan NME: “The title refers to the fact that in order to see the sun in a full solar eclipse, you must be in the exact right place in the exact right time. That’s how this album came together. I think all the producers feel the same way. I’m not sure it could ever happen again.”

Het idee kwam van Davis zelf, die de band overtuigde om tot dubstep over te gaan. “Jonathan loved it [dubstep] and he just got us into it. We feel it’s important to stay current and keep on top of what’s going on”, aldus bassist Fieldly.

De eerste single van de plaat heet “Get Up” en is hieronder te beluisteren. Het gaat er hard aan toe. “The best collaboration since penis and vagina” vertelt ongeveer wat het gemiddelde internetpubliek ervan vindt, wij laten u zelf beslissen. Op 5 december ligt de volledige plaat in de rekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + twintig =