Portishead komt met nieuw materiaal als ze er klaar voor zijn

Geoff Barrow, brein achter Portishead heeft in een interview met Rolling Stone magazine laten weten alleen nieuw werk uit te brengen als iedereen in de band er klaar voor is. Hij voegde er wel aan toe dat hij in januari aan materiaal begint te werken en dat het een kwestie van weken of jaren kan worden. En wie dan maar vast post wil vatten bij de brievenbus om in 2014 die speciale heruitgave van Dummy in het bezit te krijgen is er ook aan voor de moeite. Barrow heeft zijn njet uitgesproken daarover.

De kassa’s van de platenmaatschappijen rinkelen dezer dagen behoorlijk aangezien er nogal wat inmiddels tot klassieker uitgeroepen platen twintig jaar geleden uitkwamen en een re-issue dan onvermijdelijk lijkt. De Portishead-fan hoeft daar dus in 2014 alvast niet op te gaan hopen. Barrow zei daarover: “Ik ben een muzikant en wil voort met mijn muziek. Tijd besteden aan b-kantjes die we nooit uitgebracht hebben dat is iets voor als we dood en begraven zijn. Ik heb zelf ook niet het idee dat Dummy om de juiste redenen een klassieker geworden is trouwens. Het maken van de plaat heeft ons echt bloed, zweet en tranen gekost en om dan een heruitgave uit te brengen met materiaal dat we toen niet goed genoeg vonden voor de plaat, ik zie daar het nut niet zo van in.”

Vooruit met de muziek dus, maar dat wil nog niet zeggen dat er volgend jaar een opvolger van Third te verwachten is, al heeft Barrow al eerder laten doorschemeren dat elf jaar tussen twee albums ook weer wat veel van het goede is. De bedoeling is dat hij in januari met schrijven begint, al hangt dat ook af van het feit of hij nog uitgedaagd wordt door muziek die hij beluisterd: “Ik heb muziek nodig die me beangstigd waardoor ik mezelf wil testen”. Wanneer Beth Gibbons en Adrian Utley dan aan hun partijen beginnen dat weet de man niet. “Over één ding zijn we het wel eens binnen de band, we brengen alleen iets uit dat voor ons allemaal goed voelt. When it feels like we’ve got something to say.”

Voorlopig blijft ons niet anders over dan één van hun platen nog eens op te zetten of terug te denken aan dat optreden op Werchter dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 19 =