Alter Ego :: Camille (Reynes, Beneteau, Renders & Lapiere)

Aan conceptreeksen geen gebrek in het hedendaagse stripverhaal. Klasbak Denis Lapière verleent zijn medewerking aan het nieuwe Alter Ego. Camille is een veelbelovend eerste deel.

Met de dood van haar moeder verliest Camille Rochant niet alleen haar enige ouder, maar krijgt ze tegelijk via de notaris een heleboel informatie over het verleden van haar moeder. Die was via haar job betrokken bij allerlei vernieuwende en verregaande experimenten op mensen. De laatste woorden van Camilles moeder waren dat ze op zoek moest gaan naar ‘de engel’. Deze zoektocht brengt haar letterlijk over de hele wereld.

Alter Ego is een nieuwe conceptreeks die door Denis Lapière (o.a. Ludo, Luka) uitgewerkt werd op basis van de ideeën van cineast Pierre-Paul Renders. Zeven albums zullen één verhaal vertellen, maar het maakt daarbij niet uit in welke volgorde de albums gelezen worden. Het zal in de volgende delen dan ook moeten blijken in welke mate de auteurs in hun opzet geslaagd zijn. Camille is alleszins een sterke opener waarin Lapière al zijn kwaliteiten ten volle kan uitspelen. Hij geeft alle personages een eigen karakter en injecteert het verhaal met een grote dosis menselijkheid tussen alle hoogdravende hi-tech gebeurtenissen. De auteurs slagen er in om in dit eerste deel toch al voldoende antwoorden te geven tussen de massa aan opgeroepen vragen.

Aan de grafische zijde staan Matthieu Reynès, die instaat voor de personages en de algemene leiding over de tekenteams, en nieuweling Benjamin Benéteau, die de decors in dit album (en het volgende) voor zijn rekening neemt. Reynès tekende Lola Bogota (twee delen vertaald door het ter ziele gegaan Bee Dee). Het resultaat van hun samenwerking is een aantrekkelijke combinatie van cartooneske figuren en realistisch tekenwerk in de trant van Bruno Gazotti en Janry. Alter Ego is alleszins een aangenaam weerzien met het werk van Matthieu Reynès, die drie jaar aan Alter Ego werkte. Ook in deze strip excelleert hij in dynamische actiescènes, verleidelijke vrouwen en heel leesbare pagina’s.

Het volgende deel van Alter Ego zal in september verschijnen met als titel Fouad (die nu al zijdelings even in beeld komt in dit eerste deel). De tekenaars hernemen daarin hun rol. Verderop in de reeks zullen ook tekenaars Zuga en Efa werk aan Alter Ego leveren. Camille is alleszins een sterke opener van deze vernieuwende reeks. Het hoogdravende geneuzel over parapsychologische theorieën is tot het minimum herleid, ten voordele van spetterende actie en spanning. Het zal ons alleszins benieuwen of de auteurs die smalle koord kunnen blijven bewandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 14 =