Boston Tea Party wordt Little Trouble Kids

Een dreigende rechtszaak heeft Boston Tea Party tot een naamswijziging gedwongen. Een Nederlandse band bleek immers over de rechten op die groepsnaam te bezitten. Voortaan gaan Eline Adam en Thomas Werbrouck als Little Trouble Kids door het leven.

Wie een groepje wil starten, surft maar beter enkele uren rond op het internet om te zien of die originele groepsnaam wel zo uniek is. Je zult als folkbandje maar verward worden met een Mexicaanse rockgroep, of — horresco refererens — een Nederlandse covergroep.

En toch is dat wat Boston Tea Party aan zijn broek kreeg. “Eind oktober kregen we een telefoontje dat het Nederlandse Boston Tea Party, dat de naam 25 jaar gedeponeerd heeft, van plan waren een rechtszaak tegen ons aan te spannen”, vertelt Eline Adams. “Als die er echt zou komen, hadden we die zeker en vast verloren, ging het ons veel geld gekost hebben en konden ze verregaande acties tegen ons ondernemen. Dus hebben we via een soort ‘minnelijke schikking’ die ellende vermeden, waardoor we wel van naam veranderen in 2011 maar zij hebben ook beloofd geen acties tegen ons te ondernemen wegens het gebruik van de naam in het verleden. We moeten onze cd dus niet uit de rekken laten halen.”

“We hebben dan maar besloten de titel van ons eerste album te gebruiken als nieuwe bandnaam en hopen dat die overgang zo wat vlot verloopt. Het is en blijft natuurlijk een moeilijke situatie. Alles wat we aan naambekendheid hadden opgebouwd, zijn we opnieuw kwijt. Maar eigenlijk ben ik toch wel wat tevreden dat we van die naam af zijn, want de link met de huidige Amerikaanse Tea Party zat me niet echt lekker.”

Om de overgang naar de nieuwe naam bekend te maken, knutselde het duo een allerschattigst clipje in elkaar:

)

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 9 =