IJslandse aswolk laat bands stranden

Of aswolk het tot woord van het jaar gaat schoppen moeten we nog afwachten, wel is nu al duidelijk dat het ook in muziekland behoorlijk wat stof doet opwaaien. Under Byen en Borgore kunnen niet naar België afreizen en ook het Roadburn festival in Tilburg heeft gaten in het programma.

Borgore en Under Byen waren gisteravond de eerste slachtoffers die lieten weten dat ze hun shows in België niet haalden. En nu het er naar uitziet dat het luchtruim nog tot zaterdagochtend gesloten blijft komen steeds meer optredens in de verdrukking. Het Roadburn festival heeft inmiddels al afzeggingen ontvangen van Jesu, Evoken en the Gates of Slumber.

Het is overigens niet alleen Noord-Europa dat last heeft – het blijft natuurlijk wel mooi om te zien – van de stofwolk uit IJsland, nee, het Coachella festival in Californië zit ook met de handen in het haar. Daar hebben The Cribs, Bad Lieutenant, Gary Numan, Frightened Rabbit en Delphic inmiddels hun forfait moeten geven omdat ze niet uit Europa wegkomen. En ook Los Campesinos! hebben hun trip naar New York moeten afzeggen. Goed nieuws is er wel voor Amanda Palmer die vastzat in IJsland en daar dan ook maar een optreden aan vast plakte in de lokale pub. Zij is inmiddels op weg naar haar show in Glasgow morgen, al zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder band en instrumenten zijn.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − 8 =