John Frusciante is ultiem gitaaricoon van afgelopen 30 jaar

In een internetpoll van BBC is John Frusciante verkozen tot beste gitarist van de laatste dertig jaar. De ex-Red Hot Chili Pepper laat daarmee andere grote namen als Slash en Kirk Hammett achter zich. Ongeveer 30.000 mensen brachten hun stem uit.

John Frusciante was nog piepjong toen hij in 1989 Red Hot Chili Peppers vervoegde. Frusciante werd in sneltempo een bekende naam en met de doorbraak van RHCP ten tijde van Blood Sugar Sex Magik raakte de jonge gitarist op het foute pad. Hij stapte uit de band vanwege zijn drugsverslaving.

Frusciante begon een solocarrière en bracht een aantal eigenzinnige maar wisselvallige albums uit. In 1999 keerde de gitarist echter terug naar de band die hij zeven jaar daarvoor verlaten had en nam hij mee succesalbum Californication op. In de tussentijd bleef Frusciante wel met zijn eigen muziek werken en in 2008 verliet hij RHCP ten tweeden male, nieuws dat pas dit jaar bekend werd.

In de top 10 van BBC laat Frusciante heel wat andere grote namen achter zich. Gitaariconen als Kurt Cobain, Noel Gallagher en The Edge hebben de top 10 zelfs niet gehaald.

BBC’s top 10:

  1. John Frusciante
  2. Slash (Guns ‘n Roses)
  3. Matthew Bellamy (Muse)
  4. Johnny Marr (The Smiths)
  5. Tom Morello (Rage Against The Machine)
  6. Kirk Hammett (Metallica)
  7. Jonny Greenwood (Radiohead)
  8. Prince
  9. Jack White (The White Stripes)
  10. Peter Buck (R.E.M.)

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + vijf =