ENOLA VI.BE: Renée

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Renée.

Renée, een viertal uit het Gentse/Brusselse, doet met zijn akoestische en experimentele sound denken aan flarden Cat Power, Róisín Murphy en Lily Allen – minus de vrolijke toets van deze laatste, maar plus een flinke dosis ontwapenende singer-songwriter skills – en vindt inspiratie in onder meer het dierenrijk met titels als “Mauw” en “Elegant Elephant”. Het pseudoniem van Renée Sys klinkt even breekbaar als diezelfde olifant in een porseleinwinkel, met een fijne jazzy toets die het sfeertje van Nouvelle Vague weet op te roepen. Pareltjes “Dum Dum Dum” en “Hand On My Head” doen dan ook vermoeden dat als een mantel der liefde een eigen sound had, hij zou klinken als Renée.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − veertien =