Voorwaarts mars met Renée

Daar blonk ze plots tussen die vele andere stille parels uit de Zeal-stal in 2012: Renée, met haar stille fluisterliedje “Dum Dum Dum” dat zich zachtjes in uw oor nestelde. Debuut Extending Playground liet al horen dat ze meer was dan zomaar een fluistermeisje. Haar tweede plaat, Marching, uit op 7 februari, belooft niets minder dan een stijlbreuk te worden.

“Daar waar Extending Playground dromerig en klein was, wilde ik deze keer doorbijten. Zonder restricties of de verwachtingen van het publiek in het achterhoofd. Als ik nu keihard op m’n bek ga, is het maar zo”, zegt Renée daar zelf over. De songs op Marching vertrokken vanuit een vast patroon: drumritmes. Dat bevestigt de gratis download “Is It Working” alvast, een nummer dat gedijt op daverende percussie.

Referenties die opduiken zijn Cat Power, Feist, PJ Harvey, The Do en zelfs Nick Cave. Voor die koerswijziging deed Renée trouwens beroep op schoon volk naast haar vaste band: onder andere Jan Dhaene (The Bony King Of Nowhere) en Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds) zorgden mee voor de inkleuring van het album. Of zoals ze het zelf formuleert: “De gitaren en drums wou ik groots. Gianni en Jan vertaalden de ideeën die ik zelf niet kon uitvoeren naar muziek.”

Renée, ondertussen ook moeder geworden, meet zich dus een rauwere sound aan. Een tweede voorproefje daarvan is de single “Strawberry Stains”, nu te downloaden op iTunes. Haar nieuwe marsrichting zal ook live te bekijken zijn, en dat in het fijne gezelschap van Eefje De Visser. De tour begint op 12 februari in de Arenberschouwburg in Antwerpen en eindigt in de Warande in Turnhout op 30 april? Meer info en tourdates: http://reneemusic.be/

“Strawberry Stains”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 3 =