Chemical Brothers duwt sound nog wat verder

The Chemical Brothers, de meest rockende aller dance-formaties, releast op 7 juni zijn zevende plaat. Het werkstuk zal Further heten en schijnt de grenzen van het Chemicalsgeluid ook echt verder af te tasten.

Het is alweer van We Are The Night uit 2007 geleden dat Ed Simons en Tom Rowlands nog eens met nieuw werk naar buiten komen. Met single “Do It Again” uit dat album scoorden de broertjes hun zoveelste hit, maar overall werd Simons en Rowlands toch lichtelijk een gebrek aan vernieuwing verweten. Dat zou op Further echter anders moeten liggen. Met woorden als ‘experimenteel’, ‘psychedelisch’ en ‘krautrock-invloeden’ kan u zelf aan het dromen gaan.

Samen met de acht tracks van het album zullen er acht kortfilmpjes worden uitgebracht, één voor elke track. Hiervoor werkten de Bros als vanouds samen met hun ‘visuele assistenten’ Adam Smith en Marcus Lyall, die er ook al van bij het prille begin bijzijn.

Belangrijk misschien ook te vermelden dat het duo op Further in het bijzonder voor een ‘live-gevoel’ ging. Daar moét dus wel een festivaltour van komen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 3 =