Dour Festival strikt Chemical Brothers en 23 andere acts

Na Mura Masa, Tyler, The Creator, alt-J en Paul Kalkbrenner voegt Dour Festival opnieuw 24 namen toe aan zijn line-up. Niemand minder dan The Chemical Brothers bijten de spits af. Het mythische Britse duo komt voor de eerste keer naar Dour om hun collectie van hits los te laten op het festival. Daarnaast ook flink wat rockacts met o.a. Thee Oh Sees, Mogwai en superband Dead Cross.

Dour Festival nodigt ook Action Bronson uit om hiphop mee op de kaart te zetten. Hij komt echter niet alleen. Denzel Curry, Mick Jenkins en de fabuleuze Princess Nokia vervoegen eveneens het programma. De fans van elektronische muziek krijgen een heus menu voorgeschoteld. Pan-Pot, Modeselektor dj set, Recondite en Rødhåd representeren stuk voor stuk de Duitse kwaliteit. Daarnaast zullen de Canadees Daphni, de Britten van Mount Kimbie en Floating Points (solo en live) iedereen doen wegdromen. Ook Fatima Yamaha uit Nederland, Cashmere Cat uit Noorwegen, Polo&Pan uit Frankrijk en het duo Talaboman bestaand uit de Spanjaard John Talabot en de Zweed Axel Boman zijn erbij.

Op het programma staan traditiegetrouw ook flink wat rockacts. Dit jaar verschijnen de vurige Amerikanen Thee Oh Sees op de affiche. Verder is er ook de terugkeer van cultbands Ministry en Mogwai, veelbelovende acts zoals Shame en Zeal and Ardor en zonnige indierock uit Australië van Parcels. Als afsluiter strikt Dour Festival niemand minder dan het project Dead Cross, een band samengesteld door Mike Patton (Faith No More, Fantômas, Peeping Tom,…) en de drummer van Slayer, Dave Lombardo.

Voor de nieuwe reggae generatie kondigt het festival Protoje & The Indiggnation aan.

Dour Festival vindt plaats van 11 t/m 15 juli. Alle info: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + elf =