PUKKELPOP 2007 :: The Streets, zaterdag 18 augustus, Main Stage

Twee jaar geleden suckte Mike Skinner met zijn Streets zo hard dat hij er op zijn recentste album The Hardest Way To Make An Easy Living bij wijze van boetedoening een nummer over schreef ("Fake Streets Hats"). Ook vandaag lijkt vier uur in de namiddag nog de vroege ochtend voor Skinner. Hij is — net als twee jaar geleden — pas terug van Ibiza, maar ditmaal heeft hij duidelijk wèl zin in een concert.

U bent daarentegen wat mak naar zijn smaak, dus haalt hij de grote Streets-trukendoos boven om de wei alsnog op zijn kop te zetten. Starten met een onweerstaanbaar "Turn The Page" is dan altijd goed, weinig songs uit zijn matige nieuwe album spelen ook. Maar zelfs een flard Muse in "Don’t Bug Yourself" en The Prodigy in "Let’s Push Things Forward" ("you all wanna rave, say "we wanna rave"!") krijgt het publiek niet helemaal in gang. De zon brandt weliswaar voor de eerste maal neer op onze vermoeide knikkers, maar Skinner geeft niet op.

Na enkele tracks uit zijn nieuwe album (het kon natuurlijk moeilijk anders) schiet de vlam dan toch in de pan dankzij wat gefrisbee met het publiek en Skinners niet aflatende pogingen om ook de laatste rijen aan het dansen te krijgen. Dankzij een slim opgespaard slottrio uit A Grand Don’t Come For Free ("Blinded By The Lights", "Dry Your Eyes" en "Fit But You Know It") krijgt hij dan toch tot aan de geluidstoren de handen op elkaar.

Mike Skinner is een geweldige performer en weet zelfs het makste publiek op een zonnige namiddag aan het dansen te krijgen: chapeau. Maar het gebeurde misschien net iets te veel met materiaal uit zijn eerste twee albums. Mocht hij dat niveau nooit meer halen en The Streets dus langzaam wegzakken in de vergetelheid, was dit alvast een concert om de groep met grote grijns bij te herinneren. Maar liever nog zien we hem volgend jaar terug, even energiek, met een trits verse songs in de koffer en recht van Ibiza een donkere tent in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + zeven =