Adult. :: Gimmie Trouble

Bekijk Berichten

Adult. ontpopte zich enkele jaren geleden tot een van de excentriekere electropop bands. Met Gimmie Trouble schudden ze het ondertussen gedegenereerde electroclashlabel helemaal van zich af. "Forget everything you know about them: Adult. is a punk band." Zo vertelt bijgeleverde bio ons.

Als u een beetje op de hoogte bent, weet u dat Adult. een duo is. De echte fans weten echter dat de band tegenwoordig ook een gitarist in de rangen heeft. Sam Consiglio vervoegde het gezelschap tijdens de D.U.M.E. EP tour, schreef enkele nummers met het koppel Miller/Kuperas en kreeg uiteindelijk een vast contract onder de neus geschoven.

Helaas, zo blijkt, is een gitarist aanwerven niet voldoende om een electroduo te transformeren tot punktrio. Want wat dit zootje ongeregeld ons hier voorschotelt is vooral een ontiegelijke hoop lawaai. Dat wil niet zeggen dat dit plaatje ons onverschillig laat, integendeel. Zelden is een luistersessie zo enerverend en zenuwslopend geweest.

Zweetaanvallen, mutilatiedrang en knarsende hoofdpijn zijn enkele symptomen van de aanvallen die Gimmie Trouble ons bezorgde. Je kunt het een prestatie noemen, al zal Adult. er geen medaille voor in de wacht slepen.

Een punkband zei u? Zangeres Nicola Kuperus klinkt inderdaad als de onechte dochter van Johny Rotten; energiek en enthousiast maar vooral vals en hyperkinetisch. Misschien komt ze zelfs nog meer in de buurt van die geflipte gast op de brommer uit ’Police Academy’. Ja, ja, wij kennen onze klassiekers.

Slechts twee weken heeft Adult. nodig gehad om dit onding in te blikken. "We wanted this record to be short, sharp and in focus. Fast, cheap and out of control." laat producer Adam Lee Miller weten. Hij slaat de nagel op de kop. Ze hebben het dus blijkbaar zelf zo gewild. Wij daarentegen zijn niet zo te vinden voor de kille, industriële beats en synths op Gimmie Trouble. Hier en daar kabbelt er wel een lekkere basrif door een nummer, maar de meeste tracks op dit album brengen ons in zo een nerveuze en koortsige bui dat we er akelige neigingen aan over houden.

Als u voor uw eigen plezier wel eens naakt op een koude, metalen plaat gaat liggen zweten en schreeuwen, moet u zich dit ding absoluut aanschaffen. Houdt u het echter liever bij het traditionelere bellenblazen in een doorzakzetel, dan vergeet u Adult. best zo snel mogelijk.

http://www.adultperiod.com
http://www.adultperiod.com
Thrill Jockey

verwant

ADULT. :: Detroit House Guests

Voor hun zesde album gooiden de electropunkers van ADULT....

Adult. :: Why Bother?

De No Future-generatie uit de jaren zeventig vloeide haast...

aanraders

Beth Gibbons :: Lives Outgrown

Tientallen jaren wachten op een plaat hoeft niet altijd...

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

recent

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

BLUES PEER 2024 :: Muddy Water

18 mei 2024Blues Peer

De Peerse zandgrond had de laatste tijd al heel...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in