Internationals :: The People Love It

Frank Deboosere of Sabine Hagedoorn hadden het niet zien aankomen, deze schitterende nazomer. De Internationals, daarentegen, voelden in hun dikke teen dat september wel eens de geschikte maand zou kunnen zijn om hun zonnige debuutplaat The People Love It op de mensheid los te laten.

Samen met Wawadadawka en El Tattoo Del Tigre, behoren de Internationals tot één van de meest exotische én plezante Belgische bands van het moment. Waar ETDT en de Wawa’s hun inspiratie in Cuba gaan zoeken, halen de Internationals de mosterd in het relaxte Jamaica en omstreken. Geen salsa, rumba of mambo op The People Love It dus, maar dead coole Jamaicaanse ska en reggae met hier en daar vleugjes jazz of blues. Jah màn!

Het is altijd veilig om met een leuke klassieker van start te gaan, vandaar dat een gezapig skanummer als "Un Classico" het ijs mag breken. Het tempo wordt ietsje opgedreven in de single "Bang Bang", een nummer over het ontstaan van de aarde. Tskboem, tskboem van het begin tot het einde en daar komt het volgende liedje, "Dr Brady Barr", al aangehuppeld. Maar na vijf songs begint dat eeuwige skaritme wel wat tegen te steken.

De schwung komt er terug wat in met het leuke "Dos Melones Grandes", aan uw verbeelding de eer om uit te maken wat ze er precies mee bedoelen. In "Ranchero" halen ze de legendarische Shadows gitaargeluidjes uit de oude doos en met "Luna Llena" lijkt het alsof ze ons meenemen op een uitstapje naar de wild wild west. Cowboys in Jamaica?

De Cha-cha-cha kan u even uitproberen op de tonen van "E.L.S". Eén van de leukste songs op The People Love It is het entertainende "Goe bezig". Niet te verwarren natuurlijk met het gelijknamige ’liedje’ van één of andere wielrennersfamilie met geldnood.

Hoewel het album niet altijd even boeiend klinkt, toch vinden we op The People Live it dezelfde gezellige feestsfeer en het bodemloos enthousiasme terug, die we eerder deze zomer op Sensacional van El Tattoo Del Tigre aantroffen. Durf dan nog eens te beweren dat Belgen saaie pieten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 10 =