Eindejaarslijstje 2002 van Karolien Cammaerts

  1. Coldplay: A Rush of Blood to the Head Pure klasse! Subliem! Briljant! Dijk van een plaat! You get the picture….
  2. Tori Amos: Scarlet’s Walk De eerste single uit het album, "A Sorta Fairytale", is al een mooi voorbeeld van de magische kracht die de songs op Scarlet’s Walk bevatten. Een geslaagd werk.
  3. Incubus: Morning View Scheurende gitaren naast een scratchende dj en op de achtergrond wat opzwellende strijkers of waarom geen Ko-Kyu — Oosters instrument — gebruiken? Alles overgoten met de krachtige en zuivere stem van Brandon Boyd.
  4. Hawksley Workman: (Last night we were) The Delicious Wolves De stemkracht van Jeff Buckley en Freddie Mercury, het showgehalte van David Bowie en Prince en de humor van Frank Zappa. Wat moet een mens nog meer hebben?
  5. Botanica: With All Seven Fingers Duistere romantiek, bevreemdende schoonheid en onheilspellende magie, dat is Botanica. Voor liefhebbers van een lekker glaasje donkerrode wijn, schoonheid met een randje en duistere en sfeervolle muziek…

Niet alleen op cd, maar ook live was Coldplay indrukwekkend. Andere memorabele concerten in 2002 waren de Foo Fighters, Botanica in Krefeld (Duitsland), Hawksley Workman op Les Nuits Botanique en Ozark Henry op Dranouter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × twee =