Honey :: Bossa Dolce

Antwerpen op zijn zwoelst: het collectief Honey maakt van je woonkamer een grote plakboel met de sexy groove van "Bossa Dolce". @honey_theband @devriendtharald

Nu maart zijn meest rauwe kant laat zien met de kille wind die recht door de ribbenkast giert, is het makkelijk de moed te verliezen. We snappen dat je al eens een middenvinger opsteekt richting donkergrijze hemel na een zoveelste wandelingetje dat aanvoelt als het doorstaan van een ice bucket challenge. Maar het kan ook anders. Plots, uit het niets, als het ontkiemen van die eerste gele krokus op je vensterbank, is daar het zeer te pruimen nummertje “Bossa Dolce” van Honey. Een mierzoet snoepje van Belgische makelij rond Antwerpse (jazz)muzikanten Lukas Somers, Gerben Brys en Olivier Penu, die eerder al collega’s waren bij onder meer Yong Yello en Ottla – zo blijkt na een nogal hachelijke internetzoektocht met die ongooglebare groepsnaam.

Hun poten staan dan wel in de Scheldegrond, hun sound is warmer dan dampend verse vanillepudding. We horen er het geluid in van afgekuiste souljazz, waarmee Khruangbin, Oscar Jerome of Parcels momenteel ook hoge ogen gooien. De zoete stroop stroomt létterlijk in de videoclip, een soort erotische versie van Lekker Thuis, opgenomen in Studio Orbit van Henri Ardui. Afwas? Da’s voor morgen.

Wat er ook van zij: heerlijk warme sound met verve gespeeld, daar mag je ons altijd voor wakker maken. Ook wanneer we net ingedommeld waren na een vorige mierzoete Bossa Dolce.

recent

Perdidos en la Noche

Sinds Mexico in de tweede helft van de jaren...

Deadpool & Wolverine

Toen de eerste twee Deadpool-films kort na elkaar de...

Jack White :: No Name (Déja-vu)

Jack White maakt amper woorden vuil aan zijn nieuwe,...

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

verwant

Honey :: Propolis For The People

Jazeker, de tijden om knus binnen te zitten zijn...

Sudan Archives :: Athena

Een nieuwe ster is geboren. Op Stones Throw Records....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in