Secret Night Gang :: Wanna Be With You

Op het Brownswood-label van Gilles Peterson zal dit najaar het debuut van Secret Night Gang verschijnen. Vanop dat debuut heeft “Wanna Be With You” ons dit hele druilerige weekend warm gehouden.

Secret Night Gang komt uit Manchester. Dat ligt in het noorden van Engeland. Het is er doorgaans niet warm, het weer is er druilerig en de sfeer industrieel. De muziek die uit die stad komt, leunt doorgaans aan bij een van deze urbane aspecten. Daarom voelt de warme jazzfunk van Secret Night Gang als een aangename verrassing.

Nu ja, een verrassing. Als Gilles Peterson een band tekent op zijn persoonlijke label, kan je haast blindelings vertrouwen op de kwaliteit ervan. Kemani Anderson verzorgt de soulvolle vocals op een nummer dat smooth is als een satijnen laken, terwijl saxofonist en multi-instrumentalist Callum Connell lapjes van zachte hoornstoten en toetsen op dit laken naait waardoor het nergens al te gladjes gaat aanvoelen. Het is een nummer uit de school genaamd slow jam waar Prince en d’Angelo directeur en studiemeester waren en waar ook bands als de Wizards of Ooze destijds hun examen voor lieflijke oewoewoe’s hebben afgelegd.

Het debuut van Secret Night Gang verschijnt op 22 oktober via Brownswood Records.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 4 =