Teddiedrum :: Lockdown Love

Acht jaar geleden was er lang nog geen sprake van corona, quarantaine of social distancing, maar wel van Teddiedrum. Nu zijn we 2020 en ziet de wereld er helemaal anders uit, maar gelukkig werd onze dag opgefleurd door de comebacksingle van het olijke duo.

Teddiedrum kennen sommigen wellicht nog van de singles “Odd Lovers” en “Miami”, en van een clip vol blote borsten met een laagje verf (“The Audience”). Stuk voor stuk zijn het nummers die nog altijd de moeite waard zijn om te herbeluisteren in je kot.

Teddiedrum is na acht jaar afwezigheid eindelijk terug met het verrukkelijke “Lockdown love”. De synthpopdrang was Jason Dousselaere en Dijf Sanders, die met Puja dit voorjaar nog een nieuwe schitterende plaat uitbracht, de voorbije weken onweerstaanbaar geworden en de coronamaatregelen brachten inspiratie voor de teksten.

Het nummer werd ons omschreven als “Kraftwerk in pastel, een vleugje The Whitest Boy Alive, en Chromeo en Metronomy aan de horizon”. Naast de wollige synths, hoge vocalen en funky gitaren blijft de heerlijk sensuele saxofoon van De Craene ons ook bij.

“Lockdown Love” heeft iets dromerig en zomers, ideaal dus om erbij te gaan liggen in je persoonlijke oase. Of hoe (voor de zoveelste keer) thuisblijven toch prettig kan aanvoelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 3 =