Billie Eilish headliner op eenmalige Werchter Boutique Pop-Up

Werchter Boutique krijgt in 2020 een eenmalige extra editie en daar is een goede reden voor: Billie Eilish. Zij is headliner van het dagfestival Werchter Boutique Pop-Up dat op zondag 19 juli plaatsvindt in het festivalpark in Werchter. Billie Eilish tourt vanaf 10 juli kort door Europa en passeert langs arena’s en festivals, en dus ook langs het festivalpark van Werchter.

In november 2015 dropt Billie Eilish single ‘ocean eyes’, geschreven door haar oudere broer Finneas, op SoundCloud. De rest is (muziek)geschiedenis. EP ‘dont smile at me’ (2017) werd tot op vandaag meer dan 2 miljard keer gestreamd. Billie Eilish is de prinses, zo niet de koningin van Spotify en co. Debuut ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go” (maart 2019) debuteert op de hoogste spot van de hitlijsten in onder andere de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada , Australië, Nederland, België, Ierland, Zweden, Noorwegen en Finland. Billie Eilish is de eerste en tot nu toe enige muzikante geboren na 2000 die een nummer 1 in de VS scoort. De sleutel tot dat succes? Billie Eilish Pirate Baird O’Connell is zichzelf. Zeventien. Een natuurtalent. Een internetfenomeen. Onconventioneel en eigenzinnig. Ze schrijft haar songs met broer, producer en partner in crime Finneas. Dat doen ze in hun studio thuis, nabij Los Angeles. De stijl is hybride. Een mix van electro, pop, hiphopbeats en indie. Helemaal nu. De internetgeneratie omarmt haar. In februari 2018 staat Billie Eilish voor het eerst in ons land, in een uitverkochte Orangerie van de Botanique. Een jaar later pakt ze La Madeleine in. Via een indrukwekkende passage op Pukkelpop afgelopen zomer, gaat het rechtstreeks naar het Festivalpark in Werchter op zondag 19 juli. “Billie Eilish is een wereldster. Ze begeestert haar fans, intrigeert muziekliefhebbers. Ze is bijzonder getalenteerd, popster voor nieuwe tijden. Headlinen op een Werchterpodium, dat kan ze. Dat haar toerperiode niet matcht met onze andere festivals, mocht een passage niet in de weg staan. Het éénmalige Werchter Boutique pop-up wordt een volwaardig dagfestival. De verdere line-up is in de maak.”, licht organisator Herman Schueremans toe.

Tickets zijn vanaf vrijdag 4 oktober te koop. Alle info: www.werchterboutique.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 − 2 =