Cactusfestival feest met dEUS, SX en Parquet Courts

Druilerige vrijdag zijn er om mooie namen toe te voegen aan festivalaffiches. Dat weten ze ook bij Cactusfestival waar vandaag dEUS, Parquet Courts, Whispering Sons, SX, Rolling Blackouts Coastal Fever en Faces On TV aan de line-up worden toegevoegd.

dEUS verblufte vriend en vijand door acht concerten na elkaar in Ancienne Belgique, waarbij ze hun legendarische plaat ‘The Ideal Crash’ van kop tot staart spelen, in een mum van tijd uit te verkopen. Nu komt de band met nog een verrassing op de proppen: op zondag 7 juli sluiten ze het 38e Cactusfestival af met een concert waarbij ze ook dit succesalbum integraal zullen spelen. Die zondag komt ook Parquet Courts voor een exclusief festivalconcert naar Cactusfestival. Met hun plaat ‘Wide Awake!’ zorgden ze recent voor de bevestiging van hun reputatie als één van de meest bepalende gitaarbands van hun generatie.

Op zaterdag 6 juli bevestigden eerder al Bloc Party en Joe Jackson. De affiche van die dag wordt nu verder aangevuld met het Australische Rolling Blackouts Coastal Fever, die ongetwijfeld voor een verfrissende indie-gitaarbries in het zomerse Minnewaterpark zullen zorgen. Diezelfde dag bevestigde ondertussen ook de Belgische revelatie Whispering Sons, met hun naar new wave en postpunk refererende sound, hun komst naar het festival.

Op vrijdag 5 juli wordt de affiche verder aangevuld met SX en hun bezwerende, naar exotica geurende electronica en Faces On TV, de band rond Jasper Maekelberg, sterproducer van o.a. Bazart, Tsar B en Warhola. Hiermee zetten ze de toon voor een vibrerende festivalavond, die wordt afgesloten met een concert van Oscar And The Wolf.

Cactusfestival 2019 vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in het Brugse Minnewaterpark met o.a Oscar And The Wolf, Bloc Party, Band Of Horses en Neneh Cherry. Alle info: www.cactusfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 5 =