Cactusfestival feest met dEUS, SX en Parquet Courts

Bekijk Berichten

Druilerige vrijdag zijn er om mooie namen toe te voegen aan festivalaffiches. Dat weten ze ook bij Cactusfestival waar vandaag dEUS, Parquet Courts, Whispering Sons, SX, Rolling Blackouts Coastal Fever en Faces On TV aan de line-up worden toegevoegd.

dEUS verblufte vriend en vijand door acht concerten na elkaar in Ancienne Belgique, waarbij ze hun legendarische plaat ‘The Ideal Crash’ van kop tot staart spelen, in een mum van tijd uit te verkopen. Nu komt de band met nog een verrassing op de proppen: op zondag 7 juli sluiten ze het 38e Cactusfestival af met een concert waarbij ze ook dit succesalbum integraal zullen spelen. Die zondag komt ook Parquet Courts voor een exclusief festivalconcert naar Cactusfestival. Met hun plaat ‘Wide Awake!’ zorgden ze recent voor de bevestiging van hun reputatie als één van de meest bepalende gitaarbands van hun generatie.

Op zaterdag 6 juli bevestigden eerder al Bloc Party en Joe Jackson. De affiche van die dag wordt nu verder aangevuld met het Australische Rolling Blackouts Coastal Fever, die ongetwijfeld voor een verfrissende indie-gitaarbries in het zomerse Minnewaterpark zullen zorgen. Diezelfde dag bevestigde ondertussen ook de Belgische revelatie Whispering Sons, met hun naar new wave en postpunk refererende sound, hun komst naar het festival.

Op vrijdag 5 juli wordt de affiche verder aangevuld met SX en hun bezwerende, naar exotica geurende electronica en Faces On TV, de band rond Jasper Maekelberg, sterproducer van o.a. Bazart, Tsar B en Warhola. Hiermee zetten ze de toon voor een vibrerende festivalavond, die wordt afgesloten met een concert van Oscar And The Wolf.

Cactusfestival 2019 vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in het Brugse Minnewaterpark met o.a Oscar And The Wolf, Bloc Party, Band Of Horses en Neneh Cherry. Alle info: www.cactusfestival.be.

http://www.cactusfestival.be

recent

Peter de Wit :: Doodleuk

Dood moeten we allemaal en toch lopen we indien...

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

verwant

Stella Donnelly + Rolling Blackouts Coastal Fever

21 juni 2022Botanique, Brussel

Throwback naar 31 mei 2018: toen waren we ook...

Rolling Blackouts Coastal Fever :: Endless Rooms

Net had Rolling Blackouts Coastal Fever zijn tweede, Sideways...

Rolling Blackouts Coastal Fever :: Sideways To New Italy

Met Sideways To New Italy, hun prima tweede langspeelplaat,...

Best Kept Secret 2021 presenteert line-up

In normale omstandigheden zou vandaag Best Kept Secret 2020...

Rolling Blackouts Coastal Fever :: She’s There

”Cars In Space” hadden we al, nu komt Rolling...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in