Little Waves pakt uit met Ryley Walker, Marissa Nadler en Portland

Dat Little Waves vooralsnog kleinschalig genoemd wordt, heeft enkel te maken met vierkante meters. De intieme en hoogst uitzonderlijke setting waarin het publiek kan genieten van grote namen én opkomende indie-bands is uniek. Een mix van lokaal en internationaal, opkomend en gevestigd, minimalistisch en ruig, dat is Little Waves 2019! En de eerste namen liegen er niet om!

Op zaterdag 13 april trekt het Genkse C-Mine Cultuurcentrum opnieuw alle registers open. De eerste lichting namen ziet er alvast veelbelovend uit met Ryley Walker (USA), Portland (BE), Gabriel Kahane (USA), Crayon Sun (BE) en Marissa Nadler (USA).

Ryley Walker is een rasartiest uit Rockford, Illinois en bezorgt je intense muziekvreugde met zijn aandoenlijk stemgeluid en fijne luistertunes. Hij is in 2018 helemaal op dreef met de release van ‘Deafman Glance’ in mei en onlangs verscheen nog ‘The lillywhite sessions’, met covers van Dave Matthews Band. Portland is finalist Humo’s Rockrally 2016, winnaar van Studio Brussel’s ‘De Nieuwe Lichting’ 2018, passeerde op heel wat festivals (Dranouter, Boomtown, OLT Rivierenhof, Crammerock, Leffingeleuren, …) en is nu helemaal op ramkoers met hun nieuwe single: het wonderschone ‘Lucky Clover’.

Gabriel Kahane is singer-songwriter met zijn basis in Brooklyn, NY, tot daar niets nieuws. Maar als je weet dat zijn muzikale basis klassieke muziek is, stijgen de verwachtingen automatisch. En dat is voor Kahane helemaal geen probleem. In de zomer verscheen ‘Book Of Travelers’, pianoballades van het betere genre. Maar ook live betovert Kahane.

Als een ex-lid van Millionaire en Mark Lanegan – Aldo Struyf – samen met Mister Blues – Big Dave – een muzikaal engagement aangaat, kan je als muziekfan alleen maar stralen. Stralen én je ticket voor Little Waves boeken! Crayon Sun bezorgt je een avondje Gutter Twins, Afghan Whigs, Millionaire, maar dan anders. Heerlijk anders.

‘With a new strength to her songs, Nadler’s force has never seemed greater’, een greep uit één van de toprecensies van haar nieuwste en beste album totnogtoe, ‘For my crimes’ (Bella Union), én het bewijs waarom C-Mine Cultuurcentrum deze Amerikaanse singer-songwriter oh zo graag op Little Waves wilden. Een gig vol sobere en aangrijpende songs met invloeden uit folk, country, zelfs een snuifje black metal, en u op de eerste rij, wedden?

Little Waves vindt plaats op zaterdag 13 april in C-Mine Cultuurcentrum in Winterslag (Genk). Info en tickets: www.littlewaves.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =