The Calicos :: Our House

Daar zijn ze dan. Zes maand na hun overwinning in Humo’s Rock Rally heeft The Calicos een eerste single uit en het is er eentje om ‘meneer’ tegen te zeggen. Hebben we onze eigen War On Drugs? Maar neen. We hebben iets dat heel erg zichzelf is, maar misschien toch ‘hé, buurman’ mag zeggen tegen Adam Granduciel. Zeggen wij: je kunt slechter wonen.

Een riffje om in te kaderen. Dat trapt “Our House” meteen in gang. En dan die stem van Quinten Vermaelen, natuurlijk: beetje countrysnik, beetje Springsteenrasp en altijd het verlangen en de weemoed van de wide open road ergens vastgeroest ter hoogte van het strottenhoofd. Het eerste wapenfeit van The Calicos speelt de sterktes van de band uit en laat nog eens horen waarom de Antwerp Americana van dit zestal wel moest overwinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =