Nu reeds legendarische affiche bij Sjock Festival

Sjock-festival voegt 9 nieuwe acts toe, te weten Dead Kennedys (US), Reverend Horton Heat (US), No Fun At All (SWE), Blackup (BE), Pat Reedy and the Longtime Goners (US), Jameson’s Gentlemen (EUR), Texarkana Trio (BE/NL), Lil’ Sal and the Wildtones (NL) en Supersonics.

Eerder kondigde Sjock onder meer Pennywise, Descendents, Turbonegro en Dwarves aan. De 43e editie van Sjock wordt gehouden op 6, 7 en 8 juli 2018 in Gierle nabij Turnhout in België. De ticketverkoop start woensdag 31 januari. Dag- en combitickets (combi’s a €70,- voor 3 dagen) zijn vanaf dan verkrijgbaar via de officiële website van het festival.

Het woord legendarisch wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebezigd en is daardoor behoorlijk aan inflatie onderhevig. Echter: als er één band is die dat predicaat verdient, zijn het de Californische hardcore punks Dead Kennedys wel. DK’s debuutalbum ‘Fresh Fruit for Rotting Vegetables’ uit 1980 schoffeerde de goegemeente en inspireerde talloze muzikanten om zelf een (politiek geëngageerde) band te beginnen. Onder leiding van politiek geweten Jello Biafra (die zijn eigen platenlabel Alternative Tentacles oprichtte) schreef de band een reeks klasiekers als ‘Nazi Punks Fuck Off’, ‘Kill The Poor’, ‘Too Drunk To Fuck’, ‘Holiday In Cambodia’ en natuurlijk ‘California Über Alles’.

De affiche ziet er momenteel als volgt uit. Meer namen volgen spoedig:

Main Stage: Pennywise (US), Descendents (US), Dead Kennedys (US), Turbonegro (NO), Reverend Horton Heat (US), Dwarves (US), No Fun at All (SWE), Nick Oliveri Band (US), Five Horse Johnson (US), Nine Pound Hammer (US), The Darts (US), Blackup (BE), Los Coyote Men (UK), Shotgun Sawyer (US).

Titty Twister:James Intveld (US), Jameson’s Gentlemen (EUR), The Wise Guyz (UKR), The Fuzillis (UK), The Hoodoo Tones (FR), Pat Reedy and the Longtime Goners (US), Lil’ Sal and the Wildtones (NL), Texarkana Trio (BE/NL), Link!, Supersonics.

Sjock vindt plaats van 6 t/m 8 juli. Alle info: www.sjock.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + dertien =