Harder, vuiler, sneller: Mind Rays stelt tweede single voor

Ze zijn met vier, komen uit Gent en hun garage punk klinkt vuiler dan het guurste weer in Schotland. Maak kennis met Mind Rays en zijn tweede single “Demuie”.

Mind Rays werd opgericht in 2013, draait al even mee in de Belgische underground en krijgt nu terecht meer (inter)nationale aandacht. Zo stonden ze vorig jaar in het voorprogramma van Kapitan Korsakov in de Handelsbeurs, waar ze trouwens een vernietigende indruk gaven. De nieuwe singles werden eerst gereleased via DIY Magazine en Brooklyn Vegan. Bovendien wordt hun debuutplaat Nerve Endings uitgebracht via het Zweedse PNKSLM (Punk Slime) Records, gespecialiseerd in de betere fuzzrock.

Mind Rays maakt dan ook het soort garage punk waar de wereld nood aan heeft. De songs razen en stinken zonder dat ze eentonig worden. Zo is “Demuie”, waarvoor een passende clip werd gedraaid, beestig en duister, en bovendien ook een steengoed nummer. Geen voorspelbare garage rock met andere woorden, Mind Rays is ook geschikt voor fans van pakweg Pissed Jeans en Bad Breeding; nieuwere punkbands met evenveel kwaadheid als inhoud.

De eerste single “Still & All” werd vorig jaar al vrijgegeven. Nerve Endings verschijnt op 24 maart en zal tien nummers bevatten. Op 31 maart speelt Mind Rays met Youff en Dr. Schnabel (DRS) in Gent (De Koer), op 20 april zijn ze te zien in Brugge (Cactus), op 1 mei in Antwerpen (Het Bos) en op 6 mei in Kortrijk (Den Trap). Daarnaast trekt de band ook naar Amsterdam, Londen, Eindhoven en Utrecht. En er volgen ongetwijfeld nog veel meer optredens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − twee =