Believo! vervelt tot Poppel en Pastel Ruins

Hoe zou het nog zijn met gitaarrocktrio Believo!? Na een windstilte van drie jaar hebben de leden aangekondigd dat hun wegen zich tijdelijk scheiden. Maar er is ook goed nieuws: met Poppel en Pastel Ruins werden twee nieuwe bands opgericht.

De zanger van Believo!, Fik Dries, begon in het begin van 2016 Poppel (foto rechts) samen met leden van Video Volta en The Deer Friends. Hun muziek is een mix van shoegaze, jangle pop en lo-fi dream pop. Denk maar aan DIIV en Beach Fossils. Debuutcassette Couldn’t Care Less is ondertussen al een hebbeding voor de verzamelaars geworden. Hun debuutplaat Alright komt in maart uit op Gazer Tapes, een nieuw label uit Turnhout dat onlangs nog een compilatiecassette uitbracht met bands uit het Antwerpse en de Kempen.

De gitarist van Believo!, Dirk Thielemans, is momenteel aan het werk in zijn thuisstudio onder de naam Pastel Ruins, maar is nog op zoek naar muzikanten om een echte band mee op te starten in de toekomst. Hij werkt momenteel ook aan zijn eerste album. Het eerste vrijgegeven nummer van Pastel Ruins heeft iets heerlijk dromerig en aanstekelijk.

Believo! maakte in 2012 indruk met het knappe Hard To Find, dat verscheen via Zeal Records en waarop duidelijke sporen van gitaarrock uit de jaren negentig (denk maar aan Sebadoh en Pavement) te horen waren. Ook de catchy sound werd gemaakt door een breed publiek. De band deed de support voor onder anderen Dinosaur Jr in Trix en Clock Opera in AB. Ook live wisten Dries, Thielemans en drummer Ben Van der Moeren telkens te overtuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × twee =