The Kills, Oathbreaker en meer op nieuw Dour-podium

Week na week krijgt de line-up meer vorm. Na een karrenvracht aan hip-hop-, reggae-, world- en elektro-namen, is het stilaan tijd om de rockers te plezieren met een gloednieuw podium en interessante acts zoals The Kills, Circa Waves, The Strypes, AmenRa en Oathbreaker.

Dour Festival roept een gloednieuw podium in het leven: La Caverne (“de grot”). Het resultaat van lange denkoefeningen over de line up. Bij deze heeft het gitaargeweld een podium voor zich alleen, met vier dagen lang zinderende concerten, van 13u tot diep in de nacht.

Wie daar zoal zal spelen? The Kills bijvoorbeeld, het geniale duo met de goddelijke Alison Mosshart dat zonet hun 5e album heeft uitgebracht. En de temperatuur zal niet bepaald zakken met het Amerikaanse Deap Vally of de sexy Californische Hanni El Khatib.

Wat sublieme nonchalance van Twin Peaks, furieuze pop van Circa Waves, betoverende fuzz van Meatbodies, retro-rock en rhythm’n’blues van de Ierse The Strypes, en ook All Them Witchesneemt ons mee naar psychedelische ‘60s- en ‘70s-sferen.

Verder zal La Caverne bovenal een plek zijn waar alles mogelijk is, met de sludge en doom metal van Kortrijkse trots AmenRa, de chaotische hardcore van het Gentse Oathbreaker, de post-black metal van het Franse Alcest en de baroquecore van Igorrr.

Dour Festival vindt plaats van 12 t/m 16 juli met o.a. Die Antwoord, Trentemøller, Two Door Cinema Club, Metronomy, Noisia, Popcaan, NAS, Ry X, Kate Tempest en Nina Kraviz. Alle info: www.dourfestival.be.

http://www.dourfestival.be

recent

The New Boy

Wie een kaartje koopt voor The New Boy zal...

King Hannah :: Big Swimmer

Beste maatjes Hannah Merrick en Craig Whittle trokken in...

The Marsh King’s Daughter

Daisy Ridley staat wereldwijd bekend als de onverschrokken heldin...

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

The Kills :: Little Bastards

De twintigste verjaardag van The Kills komt eraan. VV...

The Kills

9 juni 2018Best Kept Secret, Hilvarenbeek

The Kills

2 juli 2017Rock Werchter

The Kills :: 13 november 2016, Vk*

Ze hadden een perfect parcours kunnen rijden, The Kills....

The Kills

9 november 2016Arenberg, Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in