The Black Heart Rebellion neemt Iraanse vampierenwestern onder handen

The Black Heart Rebellion is een nieuwe creatieve zoektocht gestart. Na twee compleet eigenzinnige platen neemt de Gentse band de Iraanse vampierenwestern A Girl Walks Home Alone At Night live onder handen. Deze speciale concertavond vindt plaats op 22 april in Brugge.

Voor Cult!Live, een samenwerking tussen Filmfestival MOOOV, Het Entrepot en Cactus Muziekcentrum, componeert een artistiek uitdagende band een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de cinema, uiteraard. A Girl Walks Home Alone At Night is een Iraanse cultfilm van Ana Lily Amirpour, waarin een eenzaam vampiermeisje ronddoolt door de nachtelijke straten van Bad City en verliefd wordt op een knappe jongen. De film wordt voor het eerst integraal in België vertoond en live door The Black Heart Rebellion van een nieuwe soundtrack voorzien.

De sound van de band evolueerde doorheen de jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid dat de grond verkent tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band staat bekend om zijn bezwerende live shows. Naast de muziek vormen ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van een imponerend verhaal.

Plaats van afspraak: Cinema Liberty: Kuipersstraat 23, Brugge. Aanwezigheid bevestigen kan via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − 1 =