Supergenius lost eerste single

De kop is eraf voor Supergenius. “Acrobatics” is een geweldige opwarmer om het publiek klaar te stomen voor debuutplaat Supertired, die op 7 april verschijnt via een samenwerking tussen 9000 Records en Hypertension.

In de zomer van 2014 kropen Wim Coppers (drums), Vincent Maes (bas), Edward Godby (gitaar en vocalen) en Mich Decruyenaere (gitaar) voor het eerst samen in een repetitiekot. Deze muzikanten hebben allemaal ervaring of zijn lid van bands met een zeker palmares. Hitch, Oathbreaker, Wiegedood, Blind To Faith, Rise And Fall en Beecher zullen zeker niet onbekend in de oren klinken, wel integendeel.

Toch klinkt Supergenius anders dan alle vernoemde bands. De debuut-EP, met vier nummers, stond bol van melodische gitaarrock. Supergenius klinkt niet meteen superzwaar, laat staan agressief, maar eerder passievol, energiek en, ook, poppy. Inspiratie haalden de leden onder meer bij hun uitgebreide platencollectie. Verwacht eerder een stevige scheut indie- en punkmuziek van de laatste dertig jaar, samengebald in een frisse gitaarsound. Fans van Quicksand, Dinosaur Jr. en Fugazi mogen de barst al nat maken.

De debuutplaat van Supergenius werd opgenomen door Hein Devos in De Kreun in Kortrijk. De band heeft voor dit jaar intussen al twee shows bevestigd: De Kreun op 14 april en een dagje later, op 15 april, in Muziekodroom in Hasselt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + zestien =