De meest meeslepende tien minuten van uw dag, met dank aan Briqueville

Een band die geen nummers maar ‘aktes’ heeft? We hebben het natuurlijk over Briqueville. Beklemmend, meeslepend en bedwelmend zijn de adjectieven die het best passen bij “Akte VI”. Het is veel meer dan een voorproefje van zijn tweede plaat die op 24 februari verschijnt.

“Akte VI” werd op de wereld losgelaten met een griezelige kortfilm in zwart-wit – uiteraard. Het is een bijna elf minuten durende trip tjokvol repetitieve riffs, onheilspellende noise en bezwerende gezangen. Het voert de luisteraar naar een climax waaruit geen ontsnapping mogelijk is. Missie geslaagd dus

De debuutplaat van Briqueville dateert intussen al van eind 2014. Voor wie de band nog niet kent: Briqueville doet er alles aan om in het zwaardere genre het best bewaarde geheim te blijven. Het vijfkoppig broederschap houdt zich altijd schuil achter rookgordijnen, zwarte gewaden en gouden maskers.

Live is slepende doom/postmetal de rode draad. Ook de stoïcijnse houding van de bandleden maakt deel uit van de live performance. Benieuwd? Concertdata worden spoedig vrijgegeven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + zes =