Zucchero eerste headliner Suikerrock 2017

Zucchero komt naar Suikerrock 2017. In 2004 passeerde hij al eens in de suikerstad. Toen een feestje en zondag 30 juli 2017 gaat dat heus niet anders worden. Een man met een gigantisch palmares en een zinderende live reputatie.

Dankzij het album ‘Blue’s’ uit 1987 werd Zucchero een Italiaanse superster in zijn vaderland, maar het was het daaropvolgende album ‘Oro Incenso e Birra’ dat hem internationaal naar de grootste hoogtes katapulteerde. Een samenwerking met Eric Clapton, waarvan er een slordige 8 miljoen stuks verkocht werden! Clapton is niet de enige die de sympathieke Italiaan genegen is want Zucchero mag o.a. Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Ray Charles, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, B.B. King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Alejandro Sanz en Sting tot zijn vrienden rekenen. Dustin Hoffman is een zware fan en Miles Davis belde hem ooit om vier uur in de ochtend uit zijn bed om hem uit te nodigen om samen een duet op te nemen. Zucchero ontdekte Andrea Bocelli, was ambassadeur voor Nelson Mandela’s 46664 project in de strijd tegen aids en speelde in 2005 op dezelfde dag zowel in Parijs als Rome tijdens Live8.

Zucchero is ook beste maatjes met dat andere Suikerrock fenomeen, Marco Borsato, die ‘X colpa di chi’ coverde in het Nederlands en er ‘Wie’ van maakte. Beiden stonden ook meermaals samen op het podium.

Zucchero’s discografie puilt uit van wereldhits waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Diamante’, ‘Wonderful World’, ‘Diavolo in me’ en ‘Il Volo’, maar zijn carrière zelfs maar even samenvatten zou resulteren in het schrijven van een klein boek. Onthou vooral dat de man al die tijd steeds fantastische albums bleef maken, telkens in die charmerende mix van Italiaans en Engels, en dat hij live al jaren overeind staat als een Kathedraal. Een ‘perfect fit’ dus voor de Tiense Grote Markt.

Zijn laatste album ‘Black Cat’, waarmee hij in 2017 dus ook langs Suikerrock tourt, verscheen in april van 2016. Op ‘Black Cat’ vind je o.a. ‘Streets Of Surrender (‘S.O.S’)’, waarvan de tekst door Bono geschreven werd, en waarop Mark Knopfler’s virtuoze gitaarspel te horen is. Het bevat ook ‘Ci Si Arrende’, de Italiaanse versie van deze song, die opgedragen is aan de slachtoffer van de aanslagen in Parijs.

De Black Cat Tour van Zucchero Sugar Fornaciari houdt halt op Suikerrock op zondag 30 juli.

De 31ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × een =