Oathbreaker doorbreekt de stilte met nieuw nummer

Eindelijk is het zover. Een dikke drie jaar na Eros|Anteros brengt Oathbreaker zijn derde plaat uit. Op 30 september verschijnt Rheia via Deathwish Records. “Needles In Your Skin” is meer dan een opwarmer, het is een meer dan zeven minuten durende verpletterende brok donkere agressie. Wat we van de West-Vlamingen gewoon zijn dus, maar toch anders. Ontdek het vooral zelf.

Voor de opnames van de plaat trok het viertal de studio in met Jack Shirley, bekend van zijn werk voor onder anderen Deafheaven. Zo zijn Sunbather en New Bermuda van zijn hand. Het zal dus niet verbazen dat ook Rheia een intense luisterervaring zal zijn. De plaat is net als zijn voorganger zeer persoonlijk. Zangeres Caro Tanghe biedt de luisteraar een reflectie van een jaar in haar leven.

Oathbreaker pakte in 2011 uit met een van de meest opmerkelijke debuten uit de hardcorescene: Maelstrom. In augustus 2013 volgde zijn tweede plaat Eros|Anteros, een adembenemende mix van crustcore, black metal en post-metal, toen al via het grote Deathwish. De reacties waren opnieuw unaniem lovend. In dat jaar speelden ze onder meer een overtuigende show op Pukkelpop.

Oathbreaker speelt op 10 augustus op Brakfest tijdens de Lokerse Feesten. In oktober volgt een Amerikaanse tour met Skeletonwitch en Iron Reagan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − drie =