Thurston Moore en andere kleppers voor Leffingeleuren

De affiche van Leffingeleuren oogde al sterk, maar gisteren heeft de organisatie daar nog acht mooie namen aan toegevoegd.

De grootste naam is uiteraard Sonic Youth-icoon Thurston Moore, die zijn vaste bandcompagnons Steve Shelley (drum), Debbie Googe (bas) en James Sedwards (gitaar) meebrengt. Hopelijk brengen Moore en zijn band een aantal nieuwe of Sonic Youth-nummers, want het in 2014 verschenen én puike The Best Day is ondertussen al kapot gespeeld.

Ook de Chileense krautrockers van Föllakzoid vervoegen de affiche. Hun in 2015 verschenen plaat III is een trance-opwekkende ervaring, live is de band met zijn onweerstaanbare groove en kosmische synths een must-see. In juni maakten ze een goede beurt op Eindhoven Psych Lab en in Het Bos. Hetzelfde geldt voor de Britse postpunk/ new wave-band Eagulls, die eerder dit jaar het prachtige Ullages uitbracht.

Ook Daniel Romano tourt met een nieuwe plaat, Mosey, en is bevestigd voor de jubilieumeditie van het festival. Romano brengt een aanstekelijke mix van americana, folk en pop. Nog zo’n opvallende act is Sonny & The Sunsets, die het raakvlak tussen pop, funk en new wave bewandelt. De Australische Julia Jacklin moet dan weer fans van Anna Calvi en Angel Olsen aanspreken.

Er werden ook nog twee Belgische acts bevestigd: droompopband Soldier’s Heart, dat eveneens nieuw werk uitbracht, en Hypochristmutreefuzz. Deze Gentse noise-rockers hebben een straffe livereputatie en brengen dit jaar hun debuutalbum uit. Nog iets om naar uit te kijken dus.

Voorheen waren al onder anderen Imarhan, Truckfighters, Nothing en Steak Number Eight aangekondigd. Early-birdtickets zijn uitverkocht, gewone tickets zijn verkrijgbaar via de website van het festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vier =