Newmoon is terug met nieuw nummer

Het Antwerps-Gentse shoegazecollectief Newmoon heeft een nieuw nummer op de wereld losgelaten. Het is een voorsmaakje van hun debuutalbum dat in oktober verschijnt.

Even terug naar twee jaar geleden. Newmoon, genoemd naar een album van Elliott Smith, had nog maar pas een nummer op het net gegooid of de band werd al getekend bij Secret Voice Records, het label van Jeremy Bolm, bekend van post-hardcoreband Touché Amoré. En terecht. Wie in 2014 de band ontdekte dankzij het schitterende “Aria”, zal dat beamen. Ook hun EP Invitation To Hold smaakte naar meer, veel meer.

Voor wie de band niet kent: Newmoon maakt tegelijk dromerige en noisy shoegaze in de stijl van My Bloody Valentine, A Place To Bury Strangers en Nothing. Vier van de vijf bandleden maakten jarenlang furore bij de melodische hardcoreband Midnight Souls. In 2012 werd hun debuutplaat Going Through The Motions in België onthaald als een van de beste in het genre. Die bracht hen naar optredens op Groezrock en podia in heel Europa. Midnight Souls stopte in 2013.

Newmoon werd datzelfde jaar opgericht en groeide in korte tijd uit tot Belgiës meest besproken shoegazeband. Na twee jaar, waarin de band vooral in Duitsland tourde, is er dus eindelijk nieuw materiaal. Maar het was het wachten meer dan waard. “Head Of Stone” klinkt als perfecte droomrock. Debuutalbum Space zal op 14 oktober verschijnen via PIAS Recordings en negen nummers bevatten. Via iTunes kan de plaat al besteld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =