ENOLA VI.BE :: Red Coat

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Red Coat.

Voor zij die de akoestische regionen van de muziek een warm hart toedragen: spits uw oren! Red Coat brengt immers meeslepende en spitse indiepop die leunt op de krachtige stem van Hanneke Oosterlijnck vervlochten met de gitaar van Jeroen Knapen. Hij verzorgt bovendien ook de tweede stem die vaak een essentiële toevoeging blijkt, zoals wanneer hij in het refrein van ‘Dream A Little’, een bittere afscheidssong, komt meefluisteren. Maar de groep kan meer, niet in het minst omdat de twee kernleden vergezeld worden door cello en contrabas (respectievelijk bespeeld door Jasmijn Lootens en Quinten De Vlaeminck). In ‘Vanity’ slijten zij een dwarse hoek af aan de song, tot het refrein alles mooi samen brengt. ‘Favourite Creature’ leunt dan weer vooral op een geweldige opbouw. ‘King Of The Night’ is onverwacht up-tempo, en opnieuw valt hier de sterke stem van de zangeres op. ‘Inner Voice’ is daarna prachtig introvert. Red Coat brengt dus muziek voor elke gemoedstoestand, maar toch vooral voor de meer melancholische momenten, en ze doen dat goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 5 =