Barely Autumn gooit studiosessie online

Na jarenlange ervaring bij onder meer Mosquito en Illuminine vond de Leuvense zanger/muzikant Nico Kennes de tijd rijp om een persoonlijk project te starten. Met Barely Autumn heeft hij nu ook een live video, opgenomen tijdens een studiosessie, uit.

Muziek over gewone mensen die gewone dingen doen, maar wel emotioneel, straightforward en rauw: dat is Barely Autumn. Fans van Sophia, Stand Of Oaks, Eels and Neil Young zullen zich meteen aangesproken voelen. “All My Heroes Are Dead” werd ingeblikt tijdens een sessie in Zinnema in Brussel. Live wordt Kennes bijgestaan door Bram Vandermotte (drums) en Bart Scholliers (bassist).

Barely Autumn is het eerste echte persoonlijke project van Kennes. “De nummers kregen gestalte dankzij een residentie in Het Stuk in Leuven. De bedoeling is om meteen te spelen wat in mij opkomt, oprecht en ongegeneerd. Het zijn gewone nummers. Het verhaal is dat er geen verhaal is”, legt Kennes zelf uit. “Ik heb de indruk dat veel muzikanten zich vandaag een speciaal imago wil aanmeten om boven de grijze massa uit te steken. Maar ik heb daar geen zin in. Ik stel mezelf natuurlijk kwetsbaar op, want alle kritiek is meteen heel persoonlijk, aangezien ik mijzelf volledig blootgeef.”

Barely Autumn speelt op 29 april in Casa Cuchara in Leuven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =