Laat je wegzweven met video Black Flower

U hebt nog nooit gehoord van het Gentse afro-jazzcollectief Black Flower? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

En waarom niet met een trippy videoclip van de hand van CIRCLE Ø STRIPE? “Pulsar” is een bonusnummer van Black Flower zijn recentste plaat Ghost Radio. Wie de Belgische jazz op de voet volgt, zal Black Flower al langer kennen. Componist Nathan Daems timmert immers al jaren aan een indrukwekkend oeuvre: van moderne jazz over zigeunermuziek (Antwerp Gipsy-Ska Orchestra) tot de Indische traditie (Ragini Trio).

Maar je hoeft geen jazzfreak te zijn om Black Flower te kunnen appreciëren. Wel integendeel. Abyssinia Afterlife was een van de meest frisse Belgische releases van 2014. En ook met het dit jaar verschenen Ghost Radio gooide het collectief hoge ogen. Wie de opzwepende én melodische mix van afrobeat, funk, soul en jazz live wil horen, moet op 30 april afzakken naar Downtown in Ieper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 3 =